Σάββατο , Φεβρουάριος 4 2017
Τελευταία νέα
Αρχική / Κομμωτικά Νέα / Άρθρα / Επιτέλους Νόμος, το νομοσχέδιο Άδειας Εξάσκησης Επαγγέλματος.

Επιτέλους Νόμος, το νομοσχέδιο Άδειας Εξάσκησης Επαγγέλματος.

APOKLEISTIKO

Στις 6/5/2016 ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο νομοσχέδιο που αφορά στην πιστοποίηση των κομμωτών – κουρέων και τεχνιτών περιποίησης άκρων, σχετικά με τα προσόντα και την απαιτούμενη προϋπηρεσία. Το νομοσχέδιο,  που πλέον είναι νόμος του κράτους, λύνει προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από το νόμο 4281/14, σχετικά με την απόκτηση άδειας εξάσκησης επαγγέλματος, από κομμωτές που διαθέτουν ένσημα χωρίς να είναι κάτοχοι πτυχίου.

     Η Καλλιτεχνική Ένωση Κομμωτών Ελλάδος αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημοσίως τον Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Φίλη και τον Αναπλ. Υπ. Έρευνας, κ. Κ. Φωτάκη, για την κατάθεση και την υπερψήφιση του ανωτέρω νομοσχεδίου από το Σώμα της βουλής.

     Επίσης, η Κ.Ε.Κ.Ε. ευχαριστεί θερμά τον Γεν. Γραμματέα, κ. Π. Παπαγεωργίου, για το αμέριστο ενδιαφέρον του ως προς την επίλυση σοβαρών ζητημάτων του κλάδου των κομμωτών, καθώς και τους ειδικούς συνεργάτες του, κ.κ. Κ. Δεληγιάννη, Ζωή Πεπόνη, Ιουλία Πύρρου, Βασιλ. Μαρκάκη, Χρυσ. Γκοντίνου, Τζ. Κονταράτου και Ηλ. Μαμπλέκου.

     Επιπλέον, ευχαριστεί για την συμβολή τους στη σύνταξη και διαμόρφωση νομοθετήματος για θέματα του κομμωτικού κλάδου, τον διευθυντή κ. Παναγιώτη Καπούλα, από την Διεύθυνση ‘Δια Βίου Μάθησης’ και τις συνεργάτιδές του κα Πιέρα Λευθεριώτου και κα Εύη Αδάμ, καθώς επίσης τον κ. Αθανάσιο Βασίλαινα και τη νομικό σύμβουλο κα Αναστασία Σισμανίδου.

     Η Κ.Ε.Κ.Ε οφείλει να αναφέρει την άριστη συνεργασία που είχε σε αυτήν την προσπάθεια, με τους συναδέλφους κ.κ. Παύλο Κολοβό και Στ. Κλητσινάρη, πρώην Πρόεδρο και Γ.Γ. αντίστοιχα, της Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε.

Το Διοικ. Συμβούλιο Κ.Ε.Κ.Ε.

 

Δείτε επίσης

HAIRPROF – Διαγωνισμός Greek Hairdressing Awards

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στα πλαίσια της μοναδικής Επαγγελματικής Έκθεσης Κομμωτηρίου HAIRPROF  διοργανώνεται ένας …