Σάββατο , Ιανουάριος 16 2021
Αρχική / ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙΤΗΤΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ / Καλλιτεχνική Ένωση Κομμωτών Ελλάδος

Καλλιτεχνική Ένωση Κομμωτών Ελλάδος

Η Καλλιτεχνική Ένωση Κομμωτών Ελλάδος στις 21/9/2020 απέστειλε επιστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες , εκφράζοντας την αγανάκτηση των επαγγελματιών του κομμωτικού κλάδου διότι εθελοτυφλούν και οδηγούν στον αφανισμό ένα κλάδο ο οποίος αποτελείτε από χιλιάδες επιχειρήσεις. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Κίνδυνοι μετάδοσης Covid 19

Αξιότ. Κυρίες / κύριοι

Η Καλλιτεχνική Ένωση Ελλάδος (ΚΕΚΕ) δέχεται μηνύματα – καταγγελίες από επαγγελματίες καταστηματάρχες κομμωτές από όλη την Ελλάδα για την άκρως απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την παράνομη κατ’ οίκον περιποίηση πελατισσών και πελατών από πλανόδιους ασυνείδητους «συναδέλφους» κουρείς και κομμωτές.

Γνωρίζουμε ότι είναι μία πρωτοφανής και δύσκολη κατάσταση αυτή που βιώνουμε. Η δε προτροπή των αρχών «μένουμε σπίτι», σε ωριμότερες ηλικίες, έχει εκτινάξει το φαινόμενο της κατ’ οίκον περιποίησης των κυριών.

Όμως, ενώ στα κομμωτήρια λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα που υποδεικνύονται από τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία των πελατών, στους πλανόδιους κομμωτές / κομμώτριες που επισκέπτονται τα σπίτια για να περιποιηθούν την πελατεία τους ποια μέτρα υγιεινής λαμβάνονται από αυτούς; Ποιος γνωρίζει εάν η οικία που είχαν επισκεφθεί πριν από την επόμενη, δεν είχε κάποιο άτομο με covid 19 και ενδεχομένως να μεταδώσουν τον ιό;

Παρακαλούμε την υπηρεσία σας και τα συναρμόδια υπουργεία, ‘όπως με ανακοίνωσή σας ενημερώσετε τις κυρίες που δέχονται στο σπίτι τους την / τον κάθε πλανόδιο κομμωτή, για τους κινδύνους που ενδεχομένως διατρέχουν από την επίσκεψή του.   

Δείτε επίσης

«Τα καταστήματα Κουρεία και Κομμωτήρια αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡ. ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ 6 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ Τηλ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-FAX/ 27210-85765 ΚΑΛΑΜΑΤΑ 11/11/2020 …