Σάββατο , Ιανουάριος 22 2022
Αρχική / ΝΕΑ / Θάνος Πλεύρης – Νέα μέτρα από το Σάββατο 6/11

Θάνος Πλεύρης – Νέα μέτρα από το Σάββατο 6/11

Ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Νέα ισχύοντα μέτρα από το Σάββατο 6/11/2021:

  • Για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους η προσέλευση στην δουλειά τους συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών στις εκκλησίες, θα γίνεται υποχρεωτικά με δύο τεστ (rapid ή μοριακό).
  • Η πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, σε όλους τους μεικτούς χώρους διασκέδασης, στα εμπορικά καταστήματα και σε άλλες δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες όπως είναι τα κομμωτήρια και κάθε άλλη δράση θα γίνεται υποχρεωτικά με rapid test ή PCR μοριακό τεστ.
  • Δεν θα χρειάζεται να υπάρχει διαγνωστικός έλεγχος στους ανεμβολίαστους για την επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και για την άσκηση του θρησκευτικού τους καθήκοντος.
  • Αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται οι ποινές. Πρόστιμο που ξεκινά από 5.000 ευρώ και 10 μέρες αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, καμία ανοχή σε αυτούς τους λίγους που δεν τηρούν τα μέτρα. Θα αναρτάται λίστα με καταστήματα που έχουν παραβιάσει τα μέτρα.

Ο έλεγχος σημαίνει πιστοποιητικό και ταυτοπροσωπία.

Δείτε το βίντεο με την σχετική ανακοίνωση

Δείτε επίσης

Επαγγελματική πιστοποίηση Κουρέων / Κομμωτών & Περιποίησης Άκρων

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει το σύστημα πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας …